Diş implantların pek çok çeşidi bulunur. Yalnız günümüzde en yaygın olarak kullanılan implant çeşitleri içinde yer alan vida şeklinde olan implanttır. İmplantların çeşitleri yerleşecek olan alana göre belirlenir. Çeşitler ise şu şekildedir. Subperiostal, endosseöz ve endodontik, intermukozal olarak bilinir.
Subperiostal İmplantlar
Sulperiostal implantlarda, cerrahi müdahale yapılarak kemik açığa çıkartılır. Daha sonra çıkartılan kemik üzerinde ölçü alınır ve bu şekilde implantlar hazırlanır. Subperiostal implantlar ince metal alaşımından üretimin yapılır şekli kafes biçimine benzer. Periostun altında direk olarak bir şekilde kemik üzerine uygulanırlar. Diş etinden ağzın iç kısmına doğru çıkan postları bulunur. Bu implantlar alveoler kemik üzerine uygulanırken çiğneme gücünü ise tüm kemiğe yaymış olurlar.
Kemik üzerine yerleştirildikleri takdirde etrafı bağ dokusu ile kapsüle olarak işlev görürler. Endesseöz implantlar; bu implantlar ise kemiğin iç kısmına yerleştirilir. Bu şekilde kemikle yapı olarak da işlev olarak da beraber görev yaparlar. Endosseöz implantlar vida veya silindir şeklinde tasarlanıp üretilir. Bunlara vida implantı silindirik implant blade implant olarak isimlendirilir.
İmplant Nedir?
İmplant çeişitleri günümüz teknolojisi ile doğal dişe en yakın tedavi biçimidir. İmplantlar geleneksel köprü ve protez tedavisi biçimlerine göre kat kat daha iyi çiğneme olanağı sunar. Konuşma işlevleri sağlar. Günümüzde çok yaygın tercih edilen diş estetiği yöntemidir.
İmplantlar doğru bir tanı doktorun yeterli bilgisi de düzeyi tecrübesi ile uzun seneler kullanım olanağı sunan hem hasta hem de hekim için oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilen bir tedavi yöntemidir. İmplantlar kaybedilmiş kırık veya eksik olan dişlerin işlevsel görevlerini ve estetik görünümlerini tekrardan kazandırmak için çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemelerden tasarlanıp üretilen yapay bir diş kökü olarak bilinir.
Herkese İmplant Tedavisi Yapılır Mı?
İmplantlar vidaları belirli kalınlıkta ve genişlikte olan kökleridir. İmplantın yapılacağı alanda çene kemiğinin yeterli olması gerekir. Yükseklik ve genişlik de implant için uygun bir yapı olmalıdır. Mevcut kemiğin ne kadar kaliteli olduğu da implant tedavisinin başarıya ulaşmasını yüzde yüz etkiler.
Bunun haricinde implantlar çeşitleri takılmadan evvel ve implantın ağızda bulunduğu dönem boyunca diş etlerinin tamamen sağlıklı olması gereken şartlardan biridir. Bireyin genel sağlık durumu implant için engel teşkil etmediği takdirde implant uygulaması gerçekleşebilir. Yalnız bu tedavi 18 yaşından büyüklere uygulanır. Çünkü kemik gelişiminin tamamlanmış olması İmplant tedavisi için önemlidir.
İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır? Muayenesi Nasıl Geçer?
İmplant çeşitleri yerleştirilirken uygun anestezi yöntemini başvurularak uygulanır. Bu nedenle kişi kesinlikle herhangi ağrı ya da acı hissetmez. Bireyin tercihine ve durumuna göre genel ya da lokal anestezi uygulanması mümkündür. Çoğunlukla implantın yapıldığı akşam kişi hafif bir ağrı hissedebilir fakat düşük dozda bir ağrı kesici aldığı takdirde bu ağrıyı da hissetmez.
İmplant muayenesi aşamasında ilk evvel implantlar için hastanın uygun olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında bunun için kişi ilk olarak genel sağlık durumu hakkında hekimine bilgiler verir. Şayet gerek duyulursa bireyden tahlil ve testler talep edilir. Onun haricinde çeşitli röntgen incelemeleri ve ağzın modellerinin alınması da gerekir.
İmplant Tedavi Yöntemleri Ne Kadar Başarılı?
İmplant çeşitleri tedavisine karar verirken anlatılması gereken birkaç husus bulunur. Bunlardan biri hastanın genel sağlığı hastanın ne kadar sürede iyileşme göstereceği örnek olarak kişinin şeker hastalığı mevcut ise çeşitli muayeneler yapılmalı ve diyabet uzmanı ile beraber bu tedaviye karar verilmesi gerekir.
İmplant tedavisi çok başarılı tedaviler arasında yer alır.%100 başarı için hekimin oldukça titiz olması implantların kalitesi ve hastanın implantlara iyi bakması başarıyı getiren unsurlardır. Firma olarak bu hizmeti sizlere kaliteli bir şekilde veriyoruz. Daha fazla bilgi almak için 05324493368 numarayı arayarak iletişime geçebilirsiniz.