Çene kemik erimesi dişlerimizi çektirdiğimiz ve kaybettiğimiz süre zarfında çene kemik erimesi başlar ve bu durum diş kaybına yol açmaktadır. Çene kemiği çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Çünkü dişlerinin uzun ömürlü olmamasından endişe ediliyor. Çenede olan kemik kaybı dişlere olması gereken desteği azaltabilir ve ayrıca diş eti çekişmesine neden olabilmektedir.
Kemik kaybı olan dişler gevşeyebilir ve hatta yemek yemek biraz ağrılı hale gelebilmektedir. Çene kemiği erimesi hastalığının nedenleri arasında yer alan sebeplerden biri kaybedilen dişler sonucunda çene kemiği boş kalır erimeye başlar. Bu süreçte implant diş kemiği erimesi tedavisi uygulanıp çene kemiğinin erimesi engellenebilir.
Çene Kemiği Erimesi Nedenleri?
Çene kemiği erimesinin başka nedenleri de olabilmektedir. Bunlardan biri tümör kist ve gibi nedenler çene kemiğinin erimesine neden olabilir. Ayrıca diş gıcırdamaları diş sıkma ve benzeri nedenlerde çene kemiği erimesinin nedenlerinden olabilmektedir. Genellikle dişlerde kemik kaybı tersine çevirebilir mi gibi sorular merak edilenler arasında yer alıyor. Buda hastanın duruma göre değişir. Diş eti hastalığı genellikle çene kemik erimesi olarak ta bilinmekte nedenlerinden biri diş etlerinin etrafında oluşan uzun süreli plak bakteri ve tartar birikmesidir.
Diş ipi kullanmaya biraz özen gösterip düzenli olarak diş fırçalar veya düzenli diş temizliği sağlarsanız nadir olarak kemik kaybınız olur. Genellikle apse veya mikrop kapmış dişler nadir olarak kemik kaybı lokal enfeksiyondan kaynaklanır. Enfeksiyona bağlı olan bakteriler diş kökünden dışarı sızarak kemiğin ağrımasına neden olur.
Kaybedilen Kemiğin Yenilenmesi Nasıl Yapılır?
Çene Kemik erimesini hangi tür kemik kaybını tersine çevirebiliriz. Enfeksiyonu yok etmek ve kaybedilen kemiğin yenilenmesi için bölgede oluşan kandaki besinler sağlayabilmemiz gerekir. Kemik kaybı sağlıklı kemik ise kanal tedavisi ile kaldırılabilir. Çene kemiği erimesinin tedavi yöntemlerinden bir diğeri implant diş ameliyatı çene ameliyatı ve ileri düzeyde bir çene erimesi olunca box, boks tekniği, elmacık kemiği implant uygulaması yapılabilir.
Çene Kemiği Erimesi tedavisi uzman teknik bir hekim tarafından 6 ve 12 ay aralığı arasında 3 veya 6 ay arasında değişen All on tedavisi ile yapılabilir. Çene kemiği erimesi olanlara elmacık kemiği implantı uygulanır ve sadece üst çene kısma takılması mümkün olup tedavi süreci daha uzunda süre bilinmektedir. Bunun yanı sıra çene eklemi rahatsızlıkları da sık görünebilir. Çene dengeli değilse veya eklemlerinizden ses duyuyorsanız mutlaka uzman bir diş hekimine uğrayıp ön bir muayene olunmalı. Çene eklemleri sesleri ilerleyen zamanlarda ağzınızın açılmamasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla buda yaşam kalitesini doğrudan etkiler.
Tedaviden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Çene kemik erimesinde bir diğer seçenekler arasında yer alan implant üst dişlere takılması bazı hususlarda dikkat etmek iyileştirme sürecini hızlandırmakta, olumsuz tavırlar sorunlara sebep olabilmektedir. Operasyon sonrasında sigara ve benzeri ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu gibi kullanılmaması gereken ürünler kullanıldığında implantı reddetme durumu meydana gelebilir ve tedavinin baştan alınma durumu söz konusu olur.
Operasyon sırasında anestezi kullanılma durumu sonrasın ağızda hissizlik yok oluncaya dek hiçbir şekilde bir şey çiğnenmemeli implant üstü durumlarda doktor tarafından oturup oturmadığı kontrol edilme ve bu durumda gıcırdama olanlar temkinli davranmalı temizlik konusunda gereken diş ipi, uygun fırça ve temizleme malzemeleri hakkında detaylı bilgi alınmalıdır.
Tedavi sonrasında muhakkak tuzlu su ile ağız çalkalanmalı bu sonrasında oluşabilecek enfeksiyonlar açısından çok önemlidir. Hastanın aynı gün içerisinde işine sosyal hayatına dönmesine engel olabilecek durum yoktur. Az miktardı ağrı ve ödem oluşma olasılığı olup genellikle bir gece hastanede istirahat etmesi uygun bulunur. Uzman ekip ve son teknolojik ekipmanlar ile hizmet vermekteyiz. Çene kemiği erimesi ile ilgili olarak firmamızdan destek ve detaylı bilgi almak için 0532 449 33 68 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.