Diş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Diş tasarımı denilince ilk akla gelen düzensiz dişlerin vermiş olduğu rahatsız edici görüntünün giderilme işlemidir. Diş tasarımı hem doğal dişe yakın bir görünüm elde etme hemde ağız ve diş sağlığını korumanın iyi bir yöntemidir. Bu yöntem görünümü bozulan dişler ve diş etlerinin hastaların diş şekilleri ve gereksinimlerini de göz önüne alarak olabildiğince doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması işlemidir. Multidisipliner bir yaklaşım olan diş tasarımı tek çok işlemin bir arada yapılması ile gerçekleştirilir.

Diş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?

Hasta ile görüşüldükten sonra beklentilerini karşılayan diş tasarımı muayeneden sonra karar verilir. Bu işlemler uygulanırken hastanın yüzü cinsiyeti yaşı ve beklentileri gibi hususlar dikkate alınır. Öncelikle mevcut bulunan çürük dişler ve dişeti hastalıkları tedavisi uygulanır. Daha sonra diş temizleme işlemleri gerçekleştirilir.

Ardından ise hastaların ihtiyaçlarına göre yapılacak işlemler belirlenir. Bu işlemler çoğunlukla şimdi gingivektomi adı verilen diş eti estetiği girişimleri diş beyazlatma uygulamaları diş eksikliklerinin implant ve protez uygulamaları ile giderilmesidir. Porselen lamineve kaplamalar zirkonyum kaplamalar ve ortodontik tedaviler tel tedavisi olarak farklı tedavi yöntemleri sayılabilir.

Diş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Diş tasarımında ilk olarak hastanın estetik beklentilerini doğru olarak anlamak ve buna göre yapılacak işlemleri doğru belirlemek çok önemlidir. Hasta ağzından alınmış olan ölçüler aracılığı ile hazırlanan modeller üzerinde sorunlar belirlenir ve planlamalar yapılır.

Daha sonra hastaların ağız içi ve yüz fotoğrafları ile bilgisayar ortamında özel programlar kullanılarak ölçümü yapılır ve yüz şekline uyumu hesaplanır. Tedavi bitiminde oluşacak en yaklaşık görüntüler yine programlar ve hasta ağzına aslına uygun şekilde hazırlanmış olan geçici restorasyonlar uygulanır. Bu şekilde hastanın fikri alınır. Tedavi bitiminde herhangi bir sorun ile karşılaşılmaz.

Diş Tasarımı Tedavisi İle Hangi Bölüm İlgilenir?

Diş tasarımı tedavisi çoklu bir süreç olmasından dolayı birçok anabilim dalının uzmanından destek alınır. Diş tasarımını başlangıcı ve suresi çoğunlukla restoratif diş tedavisi uzmanları tarafından belirlenir. Bu şekilde aşamalı tedavi süreci başlamış olur.

Diş Tasarımı Kalıcı Mı Ne Kadar Kullanılır?

Diş tasarımı kalıcılığı uygulanan işlemler ve hastanın kendi öz bakımına bağlıdır. Örneğin diş tasarımı kapsamında zirkonyum kaplama ya da porselen kaplama gibi uygulamalar yapılmış ise bu malzemelerin uygun şartları altında ne kadar süre kullanabileceğine bakılması gerekir. Bütün diş hekimliği uygulamalarında olduğu gibi diş tasarımı tedavisinde de kontroller 6 ayda bir yerine göre senede bir kontroller bu tedavilerin ömrünü uzatmak için yeterli olacaktır.

Yaprak Porselen Laminalar Ve Diş Beyazlatma

Güzel bir gülüşe kavuşmanın en iyi yöntemlerden biri de yaprak porselen ya da porselen lamine olarak bilinen diş kaplamasıdır. Hastanın süreç sonunda nasıl bir gülüşe sahip olacağı 3D teknolojiler aracılığı ile uygun modellerle gösterildiği için tedavi bitiminde istenilen sonuçlar elde edilir.

Diş beyazlatma kozmetik diş hekimliğinin sağlıklı bir gülüş için en çok tercih edilen tekniklerden bir tanesidir.

Yaşlanmaya bağlı olarak yiyecek ve içeceklerin neden olduğu izler ilaçlar ve sigara gibi pek çok faktörün neden oldu diş lekelerini ortadan kaldırmak için kullanılan bir yöntemdir. Bu sayede dişler lekeleri giderildiği için hastaya beyaz bir gülüş avantajı sunacaktır. Diş beyazlatma işleminde dişler herhangi bir zarara uğramaz. Dişin üzerindeki lekeler dikkatli bir şekilde temizlenir. Bu şekilde hasta istediği beyazlığa ulaşabilir. Uzman bir ekip kadrosu ile kaliteli hizmet almak için 0532 449 33 68 numarayı arayarak bu konuda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.